Lood- en zinkwerk

Loodgietersbedrijf Kroon en Zn. werkt alleen met Rheinzink, dit is een legering van elektrolytisch zink met een zuiverheid van 99,995% en gelegeerd met een minimale hoeveelheid koper en titanium.
Rheinzink is in drie zinkvarianten verkrijgbaar:

Rheinzink-walsblank

Het klassieke materiaal voor al het loodgieterswerk, bijv. goten en deklijsten. Het zink vormt onder invloed van de buitenlucht een natuurlijke patina die het materiaal beschermt en onderhoud overbodig maakt.

Rheinzink-Nature Grey pro

Voor die gevallen waarbij men direct het patina effect wil hebben. Nature Grey pro wordt vooral aangeraden, wanneer het dak- en/of geveloppervlak zeer in het oog springt.

Rheinzink-Graphite grey pro

Dit is een donkere zinkvariant. Net als bij natuurleien krijgt het oppervlak in de regen een grijsgroene glans. Dit karakteristieke uiterlijk en de vele toepassings- en verwerkingsvoordelen zorgen ervoor de Graphite grey pro voor projecten en in het oog springende accessoires een uitstekende keus is.

Bladlood

Lood wordt gebruikt voor diverse toepassingen in de bouw. Bladlood is leverbaar in dikten van 1,08 mm. tot 3,53 mm. en in diverse breedtes.

Tabel gangbare dikten:

12 ponds lood  1,08 mm. dik
15 ponds lood  1,32 mm. dik
18 ponds lood  1,59 mm. dik
20 ponds lood  1,78 mm. dik
25 ponds lood  2,20 mm. dik
30 ponds lood  2,64 mm. dik
35 ponds lood  3,08 mm. dik
40 ponds lood  3,53 mm. dik

Bladkoper

Bladkoper is verkrijgbaar op blad en band en wordt vooral gebruikt voor dak en als hemelwaterafvoersysteem. Blank koper vormt op korte termijn een bruine oxidelaag, die het materiaal beschermt tegen weersinvloeden. Uiteindelijk vormt zich op schuine vlakken de typische heldere groene patinalaag. Koperen goten en hemelwaterafvoeren zijn goed bestand tegen agressieve stoffen, zoals zuren die vrijkomen uit een rieten dak of een APP gemodificeerde dakbedekking.

Onze jarenlange ervaring staat garant voor goed uitgevoerd lood- en zinkwerk. Vanaf de advies- en ontwerpfase, tot aan de uitvoer, oplevering en onderhoud.

Bent u op zoek naar een Lood en Zink specialist in de regio Haarlem?

Bel voor informatie / Vrijblijvende offerte 023 - 5 267 167


 

 

 

 

contact

  • Loodgietersbedrijf Kroon en Zn
  • Kleverlaan 26
  • 2023 JG Haarlem
  • 023 - 5 267 167

openingstijden

Ma t/m Vrij  08:00 - 17:00

tn
sei
iwn